Ashtanga Yoga Belgrade

Ashtanga Yoga u tradiciji
Sri K. Pattabhi Jois-a i Sri R. Sharath Jois-a

VRSTE ČASOVA U ASHTANGA YOGA SHALI

Mysore (Majsor) čas

Mysore časovi se drže svakodnevno od ponedeljka do subote po naznačenom rasporedu.

Sa svakim vežbačem se radi pojedinačno iako je vežbanje u grupi.To znači da učitelj objasni disanje i tehniku u detalje, demonstrira je i proverava kako učenik napreduje sa tehnikom. Takođe, učenik od prvog časa uči da vežba sam kako bi se što pre osamostalio i bio spsoban da vežba sam. Vežbaču - učeniku se daje nova tehnika kad optimalno savlada predhodnu.

Vežbači dolaze u različita vremena u okviru Mysore časa, ali najkasnije na oko sat pre kraja termina kako bi imali dovoljno vremena da odvežbaju svoj program do kraja termina.

Čas na brojanje (vođeni čas)

Čas na brojanje, ili „led class“ se održava samo subotom i na njega dolaze vežbači koji su savladali bazičnu tehniku, tj. Pozdrave Suncu, deset stojećih tehnika i nekoliko sedećih. Cilj ovog časa je dalje poboljšanje disanja i vinjase - sinhroniciteta disanja i pokreta.

Na ovom času svi vežbači vežbaju kao grupa na brojanje uz glasovne instrukcije učitelja, a kad grupa dođe do tehnike koja nije rađena na Mysore časovima sa nekim od vežbača -ti vežbači tu staju i posmatraju ostale, odnosno vremenom takođe slede instrukcije ucitelja. Oni eventualno nastavljaju sa grupom da rade završne asane koje su predhodno detaljno radili na Mysore časovima.

Ashtanga Yoga ne podrazumeva takmičenje niti je merilo ukupnog napretka u yogi broj asana koji neko vežba - radije svako treba da prati svoje mogućnosti i da postepeno vremenom napreduje u skladu sa redovnom, dugotrajnom, istrajnom i neprekidnom praksom, posvećenošću tradicionalnom putu yoge (parampara tradicija) i dugoročnom, ozbiljnom radu na sebi.

RASPORED ČASOVA - Ashtanga Yoga Shala Beograd

New: Hatha and Vinyasa Clasess -Yoga with Nevena, phone: +381 63 200 327

RASPORED HATHA I VINYASA ČASOVA - Yoga sa Nevenom u Ashtanga Yoga Shala-i Belgrade

RADNO VREME - Ashtanga Yoga Shala Beograd

Ashtanga Yoga Shala u Kneza Milosa ulici broj 81 je radnim danima otvorena ujutru od 04:45 h do 10: h i popodne od 15:45 h do 19:00 h, a nameštanja počinju ujutru od 7 h i popodne od 16 h.

Ashtanga Yoga Shala otvorena je 15 minuta pre početka časa.

Časovi u Ashtanga Yoga shali odvijaju se prema rasporedu koji je pravovremeno istaknut na info tabli kod ulaza i na našoj web adresi www.ashtangayogabelgrade.com a obaveštenja o izmenama rasporeda možete pronaći i na stranici naše Facebook grupe.

Ukoliko ste zainteresovani za individualne (privatne) časove za jednu ili više osoba, kontaktirajte nas radi dogovora o terminima, lokaciji i ceni.